BEELDEN UIT DE LUCHT

Winssen

Op zoek naar een vleugel

Client: Gert-Jan

Date: 16 mei 2022

Categorie: Zoek en gij zult vinden

Vliegen met de drone is leuk, maar vliegen met een missie is leuker!

Op maandagmorgen 16 mei kregen wij een telefoontje van Gert-Jan, een modelvlieger bij Radio Model Vlieg Club Cumulus. Hij had zondag 15 mei gevlogen met zijn vliegtuig, de wind was aan de krachtige kant maar niet onhoudbaar. Helaas stortte bij de landing zijn vliegtuig neer.

Zijn vliegtuig werd snel gevonden aan de rand van de sloot – gelukkig! Nu de vleugel nog. Na uren rondlopen door de omliggende weilanden werd er geen vleugel gevonden. Gert-Jan wilde de vleugel vinden omdat ze verplicht zijn richting de boeren om hun land schoon te houden.

Gert-Jan is een dorpsgenoot van ons, en kende ons van eerdere projecten in de omgeving. Hij belde ons met de vraag of wij met onze drones boven het weiland konden vliegen om te zien waar de vleugel was. Natuurlijk wilde wij dat doen – vliegen is leuk, maar vliegen met een missie is leuker!

Aangekomen op de plek van bestemming ging onze drone de lucht in, en binnen enkele minuten was het raak! Aan de rand van het camera beeld zag ik iets wits liggen, koers aangepast en hoppa, daar lag de vleugel. We zijn enkele minuten boven de vleugel blijven hangen, zodat Gert-Jan wist waar naartoe moest lopen. MISSIE GELSAAGD!

En als je dan toch in de lucht hangt maak je natuurlijk nog even onderstaande panorama foto.

Een greep uit onze portfolio.